12.11.11

Mascara Ads - Do you trust them?

Μου αρέσει να διαβάζω και να ξεφυλλίζω περιοδικά, ειδικά τα σαββατοκύριακα που έχω περισσότερο χρόνο. Eτσι μαθαίνω για τα καινουργια καλλυντικά, τα καινουργια fashion trends και γενικά ενημερώνομαι για οτι εχει σχεση με μοδα και μακιγιάζ.



Είναι γεγονός οτι οταν αγοράζεις ένα περιοδικό οπως για παράδειγμα το VOGUE, ένα μεγάλο μέρος του είναι διαφημίσεις προϊόντων. Όταν διαβαζα σήμερα το αγγλικό VOGUE, μέτρησα τις σελίδες με τις διαφημίσεις και ειδα οτι απο τις 280 σελίδες που εχει συνολικά το περιοδικό, οι 124 ήταν διαφημίσεις!!




Προσωπικά δεν με πειράζει και πάρα πολύ γιατι ξερω οτι αυτο πληρώνω και γνωρίζω οτι αυτά τα περιοδικά εχουν πολλές διαφημίσεις. Οποτε εν γνώση μου τα αγοράζω. Επισης μου αρεσουν οι διαφημίσεις, γιατι μέσα απο αυτές μαθαίνω για καινούργια προϊόντα.

Αυτο που δεν μου αρέσει ομως, έιναι οι εταιρείες καλλυντικών να παίζουν με την νοημοσύνη μου!  Και αυτο βλέπω πολλές φορές να συμβαίνει με τις διαφημίσεις για τις mascara!



Περιμένουν οι εταιρείες αυτές να πιστεψω οτι το μοντέλο στην φωτογραφία φοράει μόνο την συγκεκριμένη μασκαρα που διαφημίζουν??? Και οτι αν αγοράσω αυτην τη μασκαρα, θα εχω και εγω το ίδιο αποτέλεσμα???




Ειναι ολοφάνερο οτι το κάθε μοντέλο φοράει ψεύτικες βλεφαρίδες (και μερικές φορές περισσότερα απο ένα ζευγάρια!).





Είχα διαβάσει παλιότερα οτι το 2007 η εταιρεία Rimmel αναγκάστηκε να αποσύρει την παρακάτω διαφήμιση για την μασκαρα Magnif 'Eyes μετά απο παράπονα των καταναλωτών οτι οι βλεφαριδες του μοντέλου στην εν λογω διαφήμιση ειναι ψεύτικες.



Η Rimmel αρνήθηκε οτι το μοντέλο φoράει ψευτικες βλεφαρίδες, αλλα ομολόγησε οτι είχαν μεγαλώσει και βελτιώσει την εμφάνιση των βλεφαρίδων της με τη βοήθεια του photoshop!

Εγω προσωπικά θεωρώ οτι το British Advertising Standards Authority (ASA) εκανε σωστά και το ιδιο θα πρεπει να γίνεται και σε κάθε αλλη παραπλανητική διαφήμιση! Προσωπικά, θελω να βλεπω τα πραγματικά αποτελέσματα μιας μασκαρα, παρά να βλέπω ενα ομορφο μοντέλο με απίθανες βλεφαρίδες!

Εσεις τι πιστεύετε για αυτο το θέμα? Θεωρείτε οτι οι διαφημίσεις των μασκαρα παιζουν με την νοημοσύνη μας? Σας ενοχλεί αυτο?

11 comments:

Stella είπε...

Αυτο με τις μασκαρες το χω διαπιστωσει κ εγω, ολες φορανε ψευτικες βλεφαριδες, αποκλειεται καποια μασκαρα να δωσει το αποτελεσμα των φωτογραφιων (τουλαχιστιν μεχρι στιγμης δεν υπαρχει θαυματουργη μασκαρα)
Miss Starshiny

peggyilia είπε...

εγω την πατησα προσφατα!!!!!αγορασα μια μασκαρα που υποσχοταν θαυματα με το ειδικο βουρτσακι της αλλα στην πραγματικοτητα το αποτελεσμα ειναι κολλημενες βλεφαριδες και μουτζουρωμενα ματια.....δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο.τετοια παραπλανηση στην διαφημιση ....!!!!!!

ΕΥΘΥΜΙΑ είπε...

Χριστίνα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: ειδικά με τις διαφημίσεις των μασκαρα έχει παραγίνει το πράγμα. Νομίζω όμως ότι αυτό γίνεται σε όλα τα είδη, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο. Σκέψου τα διάφορα προϊόντα περιποίησης προσώπου ή ακόμη και αυτά κατά της κυταρρίτιδας όπου οι διαφημίσεις κι αν δεν είναι παραπλανητικές...

Selehna είπε...

είναι τραγικό πως μας σέρνουν από την μύτη....αχ αυτή η καταναλωτική μανία!!!!πάντως εγώ απλά ενημερώνομαι για να δω τι θα δοκιμάσω όταν βγω στα μαγαζιά!!!!

Make-up-.....?? είπε...

Πλεον δεν εμπιστευτομαι τις διαφημίσεις καθόλου...Προτιμώ να δω ριβιου στο ιντερνετ να πάω να δω το προϊόν με τα μάτια μου.Το μόνο καλό είναι ότι απλά βλέπεις τι κυκλοφορεί

smugnificent είπε...

μου αρέσει να τις κοιτάζω αλλά ποτέ δεν τις εμπιστεύομαι, διαφήμιση είναι το προϊόν θέλει να πλασάρει δε πρόκειται να σου πει τα υπέρ και τα κατά

Olga είπε...

Οι διαφημίσεις μάσκαρα είναι εντελώς ψεύτικες! Όλα τα μοντέλα φοράνε ψεύτικες βλεφαρίδες. Υποτίθεται ότι μία καινούρια διαφήμιση της μάσκαρα Νο7 από Lisa Eldridge είναι εντελώς φυσική, αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να πιστέψω οποιαδήποτε διαφήμιση καλλυντικού. Εδώ στη Makeup Forever έκαναν υποτίθεται unretouched video, και ενώ όλα τα μοντέλα είχαν απίστευτο δέρμα, όλα τα πλάνα ήταν μακρινά...

angélique είπε...

κοίτα,όλες οι διαφημίσεις και ιδίως αυτές που αφορούν τα καλλυντικά είναι όλες ψεύτικες.προσωπικά δεν τις εμπιστεύομαι αλλά άμα κάποια μου τραβήξει το ενδιαφέρον θα δοκιμάσω το προϊόν για να δω αν μου ταιριάζει,απλά δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις,απλά να έχει η κάθε μια μας την δική της κριτική και άποψη και να μην πιστεύει εύκολα ότι μας λένε

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που πραγματικά πετυχαίνουν,είναι αυτό που λες:παίζουν με την νοημοσύνη μας!!!Δεν πιστεύω καμία μάσκαρα να κάνει θαύματα.....Τα θαύματα γίνονται με την τεχνολογία!!!!! φιλάκιαα...

Stevista είπε...

Καλά ειδικά με τη μάσκαρα το έχουν παρακάνει.. Βάζουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ψεύτικες βλεφαρίδες στα μοντέλα που βγάζουν μάτι και περιμένουν να πιστέψουμε ότι και οι δικές μας βλεφαρίδες θα γίνουν έτσι με την τάδε μάσκαρα;; Εγώ προσωπικά απλά κοιτάω τις διαφημίσεις χωρίς να τους δίνω βάση. Βάση δίνω στο βουρτσάκι, όταν πρόκειται για μάσκαρα, και σε reviews σε blogs και youtube ;) x

Ioanna G είπε...

Πιστεύω ότι όοολες οι διαφημίσεις μασκαρα είναι ψεύτικες! Και είναι περίεργο γιατί αν οι καταναλωτές το ξέρουν τότε γιατί το συνεχίζουν; Δεν μπορώ να καταλάβω...

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

BLOG ARCHIVE

TRANSLATE ME

Blog Archive