8.11.11

My Makeup Storage

Από τότε που αρχισα να βάφομαι και να μαζεύω καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ, αρχισα να ονειρεύομαι και την δική μου walk in closet με το πιο τέλειο vanity table!

Source: www.vanitiesontheweb.com

Το φαντάζομαι σε ασπρο ή οff white χρώμα και πολυ ρομαντικό...


Source: www.inpursuitofprettythings.com


Ένα vanity table που θα χωράει ολα τα προϊόντα για μακιγιάζ που έχω και οπου θα μπορω να βαφομαι με την άνεσή μου!



Source: http://lipglossnheels.blogspot.com

Eίμαι σίγουρη οτι σύντομα θα το αποκτήσω και το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα! Θέλω να σκέφτομαι θετικά και πιστεύω οτι αν θελουμε κατι πραγματικά, σιγουρα θα γίνει!!!

Μέχρι τότε ομως βρήκα την λύση σε ένα ειδικό ντουλάπι για καλλυντικά απο το ΙΚΕΑ που λέγεται ANDORNA. Eίναι τέλειο για μικρούς χώρους και το καλύτερο για μένα, ειναι οτι μπορείς να το φτιάξεις οπως εσύ θέλεις! Βαζεις οσα ραφια θελεις στην θέση που θέλεις εσύ ή μπορει να προτιμήσεις τα ειδικά συρτάρια που μπαίνουν στο συγκεκριμένο μοντέλο και ειναι οτι χρειάζεσαι για την αποθήκευση καλλυντικών! Επίσης μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 2-3 (αν δεν κανω λάθος) είδη πόρτας που έχει. Εγω προτίμησα να το αφήσω ανοιχτο. Ειναι πολυ πολυ χρησιμο και βολικό και αν κοιτάξετε και στο internet θα δείτε ποσο καλές κριτικές έχει...

Θα σας δείξω λοιπόν πως το χρησιμοποιώ εγώ για να βολέψω τα καλλυντικά μου!


Τα ειδικά ράφια είναι 3 ειδών:

ANDORNA drawers

Ξεκινώντας λοιπόν από το πάνω μέρος έχουμε:



Tα μπλέ κουτάκια ειναι απο το Jumbo. Τα είχα πάρει περυσι νομίζω πολυ φθηνα και ήταν ενα πακέτο με 6 κομμάτια διαφορετικού μεγέθους. Το ασπρο βαζάκι με τα πινέλα, ειναι γλαστράκι απο το ΙΚΕΑ και το ασπρο κουτι στο βάθος ειναι και αυτο απο το ΙΚΕΑ. Το τελευταίο ειναι πολυ καλο γιατι ειναι αρκετα ψηλο και φαρδύ για να χωράει πολλες παλέττες. Να φανταστείτε οτι ολες οι παλέττες που βλέπετε ειναι 15!!!

Και συνεχίζουμε με τα συρτάρια.


Το πρώτο συρτάρι εχει την θήκη για τα κραγιόν που ειναι πολυ βολική! Οι υπόλοιπες θήκες βοηθάνε στο να χωρήσεις ολα τα προϊοντα ανα κατηγορίες, ώστε να τα βρίσκεις και πιο εύκολα.

Το δεύτερο συρτάρι εχει:


Προχωρώντας στο τρίτο συρτάρι εχω:



Το τέταρτο συρτάρι περιλαμβάνει:


Και τελειώνουμε με το πεμπτο συρταρι:



Αυτή λοιπόν είναι η συλλογή του μακιγιάζ μου και ο τρόπος που την αποθηκεύω! Εσεις τι κουτάκια και τρόπους αποθήκευσης εχετε για την δικη σας?

** Νote **: Δυστυχώς έμαθα οτι το μοντέλο αποθήκευσης ANDORNA πρόσφατα καταργήθηκε και πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω το γιατι?? Το ΙΚΕΑ εβγαλε καποια καινουργια cabinets με παρόμοιους αποθηκευτικούς χώρους.

18 comments:

Alkistis είπε...

λοιπον τελικα παλι μπορει να εχω περισσοτερα προιοντα μακιγιαζ απο σενα και εχω δωσει και απειρα δεξια και αριστερα!!!!

εγω τωρα εχω την τουαλετιτσα της μαμας μου την χρησιμοποιουσα για να διαβαζω μικρη και ειναι σαν τη 2η αλλα στο χρωμα του ξυλου...

τα προιοντα μου ειναι χωρισμενα σε beauty cases 2 μεγαλα και 2 μικρα
στο ενα εχει σκιες ματιων που της stila της εχω σε παλετες μεταλλικες ανα κατηγορια χρωματων
στην αλλη προιοντα για τα χειλια και στην 1 μικρη μολυβια ματιων, κρεμωδης σκιες και 2πλες παλετιτσες δωρα stila στην αλλη μικρη ρουζ, κρεμωδες, ψευτικες βλεφαριδες luminator απο την stila (και περιεχουν stila και mufe)

νεσεσερακια με ρουζ, προιοντα ματιων, χειλιων 3 διαφορετικα (που εχω τα clinique μου)

3 διαφορετρικια κουτακια απο IKEA με δειγματα μασκαρας και μασκαρα κλειστη μολις τελειωσει αυτη που χρησιμοποιω

ενα κλασικο beauty case μαυρο μεταλλικο (το ειχα "ζητησει" δωρο απο μια φιλη) που εχω τα προιοντα απο αλλες εταιρειες (lancome, dior, sephora κτλ)

1 πολυ μεγαλο νεσεσερ για κραγιον, γλοςς που μεσα εχει ενα πιο μικτρο για τα μολυβια

μια τυπου μολυβοθηκη για τα stila πινελα μου και μια θηκη πινελων body shop με πινελα τους μεσα (ηταν τα 1τα πινελα που χρησιμοποιησα ποτε και μου αρεσουν πολυ!)

1 κουτι μεταλικο στρογγυλο (ειχε μια κουπα μεσα) που εχω βαλει την πουδρα μου, τις μασκαρες που χρησιμοποιω (μαυρη, καφε και μπλε αυτη την στιγμη αλλα θα παρω και τα καινουργια χρωματα της MUFE καποια στιγμη)και το 1 απο τα τσιμπδακια φρυδιων μου

τις οζες μου τις εχω επισης σε ενα τσαντακι νεσεσερ και σε ενα αλλο το προιοντα μανικιουρ-πεντικιουρ (λιμες, κρεμες κτλ)

και δεν θελεις να δεις τα νεσεσερ που εχω τα προιοντα προσωπου-σωματος που ειναι στο κατω ντουλαπι απο το νεροχυτη του μπανιου....

Alkistis είπε...

ωχχχχ σεντονακι εγραψα!!!

Claire D. T είπε...

Καταπληκτική ιδέα.. :)εγώ τα έχω μέσα σε τσαντάκια και κάθε τρεις και λίγο ψάχνω να βρω αυτό που θέλω.. Θα το ψάξω να κάνω και εγώ κάτι παρόμοιο!!

myStickland είπε...

αχ,,νομίζω οτι αυτό το έπιπλο αποθήκευσης με όλα τα καλλυντικά μέσα..είναι το δώρο που θα ζητήσω απο τον αγιο-βασίλη..
εγω χρησιμοποιώ νεσεσέρ, βαλιτσάκια,κουτάκια..και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, για να αποθηκεύω τα καλλυντικά μου!!

Demi είπε...

Καλησπέρα!!

Λοιπόν , εγώ δεν έχω καταφέρει να πάρω ακόμα (λόγω έλλειψης χρόνου) κάποιο ντουλαπάκι-επιπλάκι αποκλειστικά για τα προϊόντα μακιγιάζ αλλά έχω καταφέρει να τα ταξινομήσω ανά κατηγορία σε νεσεσέρ και διάφορα κουτάκια που έχω διακοσμήσει μόνη μου ..
Έχω ένα κουτι(το οποίο είναι παλιό κουτί θήκης γυαλιών Channel) το οποίο έχω μετατρέψει σε χώρο όπου τοποθετώ τα καθημερινά είδη μακιγιάζ.Δηλαδή, έχω το καθημερινό μου make up,την πούδρα,2 ρουζ,έχω διάφορα καλυπτικά για τις κοκκινίλες και ρυτίδες έκφρασης και σαφώς έχω τα concealer όπου χρησιμοποιώ σε μόνιμη βάση!!! :-) Δίπλα έχω άλλο ένα παρόμοιο κουτάκι το οποίο περιέχει σκιές (κυρίως σε σκόνη)τις οποίες φοράω καθημερινά.
Έχω ένα μεγάλο νεσεσέρ το οποίο έχει σκιές που φοράω σε βραδυνές εξόδους ή χρησιμοποιώ σε ειδικές περιπτώσεις,ένα μικρότερο νεσεσέρ που έχω όλες τις μάσκαρες,eye-liners και τα μολύβια ματιών άλλο ένα διάφανο νεσεσέρ που έχω όλα τα Lip-stick μου,ένα μεγάλο νεσεσέρ(το αγαπημένο μου!)που έχω όλα τα κραγιόν μου και τέλος έχω ένα κουτί(super βολικό)στο οποίο έχω όλα τα αχρησιμοποιήτα νέα και υποκατάσταστα(τελειώνει η μάσκαρά μου-παίρνω και αντικαθιστώ από αυτό το κουτί τη νέα)προϊόντα μακιγιάζ!Αυτό τα έχει όλα..σκιές, κραγιόν,πούδρες,make up..
Οτιδήποτε έχει σχέση με μανό και νύχια γενικότερα τα έχω σε (τι πρωτότυπο!!!)ένα νεσεσέρ.
Κρέμες ημέρας, νύχτας, ενυδατικές, σώματος , αρώματα ,προϊόντα styling για τα μαλλιά, τα έχω όλα σε ένα ντουλάπι, αρκετά βολικό και μεγάλο!!!!
Αααα, ξέχασα ...τα πινέλα του μακιγιάζ τα έχω βάλει σε ένα παλιό κουτί αρώματος το οποίο είναι διάφανο και με βολεύει ώστε να επιλέγω αμέσως το πινέλο που χρειάζομαι...
Σας κούρασα ε? Sorry....

Φιλιά σε όλες!!!

marakicious είπε...

εγω εχω παρει απο τα jumbo μια μικρη συρταριερα η οποια ειναι για παιδικο γραφειο μαλλον. δεν εχω τοσα πολλα καλυντικα γιατι τα μοιρασα κι εγω οσα δεν ηθελα. ομως σε αυτη την συρταριερα χωρανε μια χαρα. μασκαρα και πινελα τα εχω σε βαζακια.ωραιο το επιπλο Χριστινα αλλα πιανει χωρο. σκεφτομαι να φτιαξω επιπλο στο μπανιο και να τα μεταφερω εκει αλλα σκεφτομαι και την υγρασια του μπανιου. λες να υπαρχει προβλημα? τι θα μου προτεινες?

ΕΥΘΥΜΙΑ είπε...

Αχ βρε Χριστίνα, τι μου θυμίζεις...Τέλειο πόστ! Λόγω έλλειψης χώρου για vanity table (όνειρο ήταν και μάλλον όνειρο θα παραμείνει) και επειδή βαρέθηκα να ανοίγω μεγάλο νεσεσέρ, μικρό νεσεσέρ και μικρότερο για να κάνω ένα μακιγιάζ της προκοπής, και πολλές φορές να μην βρίσκω αυτό που θέλω, κατέφυγα στη λύση μίας εξέδρας (να 'ναι καλά ο καλός μου που μου την έφτιαξε μιας και πιάνουν τα χέρια του): φανταστείτε λοιπόν μία εξέδρα, τύπου κερκίδα γηπέδου, φτιαγμένη από πλέξι γκλας, αποτελούμενη από 12 σκαλοπάτια ενώ από το πλάι βγαίνουν 6 συρτάρια, 3 σε κάθε πλευρά. Στα σκαλοπάτια έχω όλες τις σκιές μου, ρουζ σε σκόνη και κρεμώδη υφή, pigments, highlighters, bronzers, πούδρες, ενώ στα συρτάρια ξεκινώντας από αριστερά και από πάνω προς τα κάτω βάζω: στο πρώτο συρτάρι μολύβια ματιών και eyeliners, στο δεύτερο μάσκαρα, primer mascara, παλέτες της Mac, concealer, στο τρίτο διάφορα καλλυντικά που ακόμη δεν έχω ανοίξει τύπου primers για μάτια και πρόσωπο, strobe cream, μάσκαρα, κονσίλερ κτλ. Από δεξιά: στο πρώτο βάζω μολύβια χειλιών και lipglosses, στο δεύτερο paint pots, σκιές σε κρεμώδη υφή, highlighters, concealer (αχρησιμοποίητα), μέικ απ και πούδρα traslucent και στο τρίτο την παλέτα UD naked, κραγιόν, σκιες αγνώστων εταιριών και δείγματα μέικ απ. Τα δε προϊόντα περιποίησης δε χωράνε οπότε κατέφυγα στη λύση στενόμακρων κουτιών τα οποία βάζω σε ένα ντουλάπι ενώ τα πινέλα μου τα έχω σε 2 τετράγωνες γυάλες και 2 ποτήρια μεγάλα...Αυτά....σόρρυ για τη μεγάλη απάντηση

Stella είπε...

καλα η συλλογη σου ειναι υπεροχη και τεραστια!
εγω τα τοποθετω σε ενα νεσεσερ αλλα εχω 1 ρουζ- 1 μασκαρα κτλ. καμια σχεση με την ποικιλια σου!
Τα εχεις ταξινομημενα πολυ ωραια. Μ αρεσει η ποιοτητα των φωτογραφιων σου και τα posts σου ειναι τωρα τελευταια ολο και καλυτερα! Πραγματικα κανεις πολυ καλη δουλεια!
ΥΓ1. αυτες τις μπλε θηκες απο τα jumbo τις εχω κ εγω αλλα σε φουξια κ τις χρησιμοποιω στο γραφειο μου.
ΥΓ2. ευχομαι πολυ συντομα να αποκτησεις το τραπεζι που θες.

Elena είπε...

Εγώ τα έχω αποθηκευμένα όπως δείχνω εδώ http://youtu.be/aZr9t7plkx4 και με έχει βολέψει πολύ. Εχω αυτά που χρησιμοποιώ συχνά κατά κατηγορία.

Unknown είπε...

@mariachr
Το επιπλο αυτο το έχω στο μικρό μπάνιο το οποιο, πιστεψε με ειναι ΠΟΛΥ μικρο, και ομως χωραει μια χαρα! Το μπάνιο αυτο δεν εχει μπανίερα, οποτε δεν επηρεάζονται τα καλλυντικά απο υδρατμους. Θα σου πρότεινα καλυτερα αν φτιαξεις επιπλο να το βαλεις στην κρεββατοκάμαρά σου αν χωραει.

Unknown είπε...

@Miss Starshiny
Σ'ευχαριστώ πολύ! :)

Alkistis είπε...

εγω καποια στιγμη θελω να παρω το σταντ/ beauty case που ειναι με καθρεφτη και φωτα το χρησιμοποιουν οι MUA για να μεταφερουν προιοντα και να εχουν καλο φωτισμο γιατι πιανει μεν χωρο αλλα μπορω να το χω στην κρεβατοκαμαρα γιατι καποια στιγμη η τουαλετιτσα θα πρεπει να μετακινηθει οταν με το καλο ερθει παιδι και το δωματιο ξενωνας γινει παιδικο....

smugnificent είπε...

Πολύ ωραίο ποστ για μια ακόμη φορά! Εχω σοβαρό πρόβλημα χώρου και ταυτόχρονα με βολεύει να ετοιμάζομαι αραχτή στο γραφείο μου κι όχι στο μπάνιο όπως ο περισσότερος κόσμος. Μέχρι να αποκτήσω λοιπόν το δικό μου vanity table αποφάσισα να τακτοποιήσω τα καλλυντικά μου σε μια κόκκινη τροχήλατη συρταριέρα απ' τα Ikea, ώστε να τα μετακινώ εύκολα όπου τα χρειάζομαι. Παλιότερα βρισκόμουν στην απελπιστική κατάσταση με τα δεκάδες νεσεσέρ, βαλιτσάκια καλλυντικών και beauty cases, σκέτο χάος!
Στη συρταριέρα χρησιμοποιώ ένα συρτάρι για κάθε κατηγορία προϊόντων, ένα για τα χείλη, ένα για τα μάτια, ένα για τα νύχια και 2 για το πρόσωπο το ένα για κρέμες και προϊόντα περιποίησης και ένα για πούδρες, primers, ρουζ κλπ.
Στο τελευταίο βάζω τις μεγάλες παλέτες, όπως τις εορταστικές της Too Faced.
Με βολεύει πραγματικά πολύ, τα συρτάρια έχουν ικανοποιητικη χωρητικότητα και μένει τώρα να ασχοληθώ με περαιτέρω οργάνωση με θήκες και κουτάκια.
Τα πινέλα μου τα βάζω σε μια υπέροχη θήκη της L' Occitane που είναι σαν καπελιέρα, την οποία έχω πάνω στη συρταριέρα.

Stevista είπε...

Πάρα πολύ ωραίο Χριστινάκι!! Μα γιατί οι εταιρίες πάνε και καταργούν πάντα τα καλύτερα προϊόντα;;;;

Καλά μια walk-in closet είναι το όνειρό μου ε, είναι απλά τέλειες!! x

Rafalena είπε...

καταρχην συγχαρητηρια για το ποστ!υπεροχη οργανωση και καταπληκτικη συλλογη.Θα χανομουν με τις ωρες μεσα εκει να τα δοκιμαζω ολα,δεν το συζητω.
Εγω δεν εχω ουτε το 1/3 και αυτο γιατι καθημερινα δεν χρησιμοποιω σκιες και ειχα καποιες πριν 2-3 χρονια και τις πεταξα.Χρησιμοποιω κονσιλερ σε καθημερινη βαση γιατι χωρις αυτο ειμαι για κλαμματα,ρουζ,μασκαρα και λιπκλος.οποτε ολα αυτα τα βολευω ανετα σε μια τροχηλατη συρταριερα στο μπανιο.Αυτα τα συρταρια ομως τα ζηλεψα και θα παω να δω στο ικεα για να τα οργανωσω καλυτερα.

Διαβαζοντας το ποστ σου και επειδη δεν ειμαι πολυ μυημενη στον υπεροχο χρωματιστο κοσμο του μεικ απ εχω μερικες αποριες.π.χ τι ειναι strobe cream,pigments, highlighters?MSF's?benefit ρουζ? και ενα σωρο αλλα.Μηπως να εκανες ενα νεο ποστ σαν γλωσσαρι ας πουμε που να εξηγεις τις διαφορες τους και που χρησιμοποιουνται?Ελπιζω να μη σε κουρασα.Σε διαβαζω με πολυ ενδιαφερον και ευχομαι να συνεχισεις την υπεροχη δουλεια που κανεις μεχρι τωρα.Φιλικα Rafalena

Ioanna G είπε...

Αχ, κι εγώ θέλω ένα τέτοιο ρομαντικούλι τραπεζάκι για τα καλλυντικά μου! Και το επιπλάκι σου είναι τέλειο! Φαίνεται πολύ βολικό! Εγώ έχω μικρές πλαστικές συρταριέρες, δεν είναι ό,τι πιο όμορφο αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση

Unknown είπε...

@Rafalena
Γεια σου και σ'ευχαριστώ πολύ! Πολύ καλή η ιδέα σου για το 'γλωσσάρι' και συντομα θα κανω ένα σχετικό post! Φιλάκια :)

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

BLOG ARCHIVE

TRANSLATE ME

Blog Archive