19.7.13

Limassol Marathon 2014 | 10km Health Race

Από τότε που μετακόμισα πρέπει να ομολογήσω οτι η Λεμεσός μου έχει αλλάξει κυριολεκτικά την ζωή! Και το εννοώ με τον καλύτερη δυνατή έννοια! Είμαι πιο χαλαρή, πιο ήρεμη... Μου αρέσει ο τρόπος ζωής, οι άνθρωποι και το πόσο εξυπηρετικοί και ευχάριστοι είναι, ο καιρός, το κλίμα, το σχολείο των παιδιών μου, οι φίλοι τους, οι φίλες που έκανα και εγώ σε τοσο μικρό χρονικό διάστημα! Γενικά, αν και έτρεμα στην ιδέα της μετακόμισης, τελικά χαίρομαι που πήρα αυτή την απόφαση και σίγουρα δεν το έχω μετανοιώσει!!!


Αυτό που άλλαξε όμως περισσότερο στην ζωή μου είναι το πόσο περισσότερο γυμνάζομαι και αθλούμαι! Ποτέ δεν περίμενα οτι το να μένω διπλα στην θάλασσα θα άλλαζε τοσο πολύ τον τρόπο με τον οποίο περνάω την μέρα μου και πόσο πιο δραστήρια είμαι!


Ξεκίνησα τον περασμένο Σεπτέμβριο (από τότε που τα παιδιά μου ξεκίνησαν το σχολείο τους) να περπατάω κατα μηκος της παραλίας! Ήταν η δική μου προσωπική ωρα, οπου έβαζα τα ακουστικά μου, διάλεγα την μουσική που ήθελα εκείνη την ημέρα και περπατούσα δίπλα στην θάλασσα!


Ξεκίνησα μόνο με 20 λεπτά την ημέρα και σιγα-σιγά περπάταγα για περίπου 1 με 1μιση ώρα!


Τον Ιανουάριο μέσα στα New Year Resolutions μου ήταν να καταφέρω να τρέξω 5km μέχρι τα γενέθλιά μου (25 Μαϊου). Ήταν μεγάλη απόφαση για μένα αφού δεν μπορούσα να τρέξω ουτε μέχρι την γωνία! Να περπατήσω ναι, αλλά τρέξιμο??? No - no!! Κατέβασα το application 'Get Running' στο κινητό μου και ξεκίνησα την προσπάθειά μου! Αυτό το πρόγραμμα ήταν τέλειο για εμένα και χωρίς να το καταλάβω ξεκίνησα να τρέχω!!! Ναι εγώ!!! :)  Και μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου και την ικανοποίησή μου όταν την ημέρα των γενεθλίων μου έτρεξα 5km για πρώτη φορα!!!

Μετά έβαλα τον δεύτερο στόχο μου που είναι να τρέξω 10km! Κατέβασα λοιπόν ένα άλλο application το '5K-to-10K' και είμαι ήδη στις τελευταίες 2 βδομάδες πριν τον στόχο μου! Όμως δεν ήθελα να σταματήσω εδώ και επιπλέον ήθελα να βάλω άλλον έναν στόχο για τον εαυτό μου. Ετσι τελικά δήλωσα συμμετοχή και θα πάρω μέρος στο Limassol Marathon | 10km Health Race που θα γινει στις 16 Μαρτίου 2014!!!


Κάθε χρόνο στην Λεμεσό διοργανώνεται ο Μαραθώνιος δίπλα στην θάλασσα. Εκτός ομως από τον Μαραθώνιο, έχουν και Half Marathon Race, 10Km Health Race, 5Km City Race, 5Km Corporate Race καθώς και 1Km Student Race. Εγώ λοιπόν θα πάρω μέρος στον αγώνα των 10km!!!!


Ο αγώνας ξεκινάει από τον Μόλο και φτάνει μέχρι το Δασούδι, οπου και θα γυρίσουμε στην αντίθετη κατεύθυνση για να καταλήξουμε και πάλι στον Μόλο. Η διαδρομή αυτή είναι πανέμορφη δίπλα στην θάλασσα, και περιμένω πως και πώς να πάρω και εγώ μερος στον πρώτο μου αγώνα!!!
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το site http://www.limassolmarathon.com.

Ετσι λοιπόν, βάζοντας αυτόν τον στόχο, έχω καταφέρει να γυμνάζομαι συστηματικά 5-6 φορές την εβδομάδα! Το σώμα μου έχει αλλάξει, οι μυς μου, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν κρυμμένοι, έχουν αρχίσει να κάνουν (επιτέλους!) την εμφάνισή τους και από την αρχή του χρόνου έχω χάσει 13 κιλα!!!!
Super!!!

Δεν περίμενα ποτέ οτι θα έγραφα αυτές τις λέξεις, αλλα λατρεύω να τρέχω!!! Ναι εγώ! Αισθάνομαι ελεύθερη, χαρούμενη και στο τέλος πολύ ικανοποιήμένη με τον εαυτό μου και με ολα αυτα που έχω καταφέρει ως τώρα! Είμαι σίγουρη οτι στις 16 Μαρτίου θα περάσω υπέροχα και ελπίζω να καταφέρω και τον 2ο στόχο μου!

Εσείς τι στόχους έχετε βάλει για το 2013? Έχετε πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα?
Follow me on Twitter Follow me on Facebook Follow on Bloglovin

2 comments:

Unknown είπε...

Πολλα μπραβο σου αξιζουν!! Εβαλες στοχους, τους πραγματοποιεις και το καλυτερο ειναι οτι το διασκεδαζεις κιολας! Εχω το διο θεμα με το τρεξιμο.Μπορω να περπαταω για ωρες, αλλα να τρεχω...με τιποτα!! Μακαρι να εμενα και εγω καπου παραλιακα, η εστω μακρυα απο την γκριζα Αθηνα!Και παλι πολλα συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου!

http://ellakibeauty.blogspot.gr/

Daydreamer είπε...

Συγχαρητήρια!! Προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία που έχω να γυμναστώ αν και τρέξιμο έχει από περσι να κάνω.. τώρα προσπαθώ να βρω και ενα καλό γυμνστήριο για πιλατες. Χαίρομαι που είδες την θετική πλευρά της Λεμεσού, μακάρι να είναι έτσι μια ζωή. :)

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

TRANSLATE ME