22.7.11

Make Up Brushes: Πως να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ






Tα πινέλα του μακιγιάζ είναι απαραίτητα εργαλεία για κάθε γυναίκα σημερα. Μας βοηθάνε στο να εφαρμόσουμε το μακιγιάζ μας εύκολα και ομοιόμορφα. Και σαν σωστοί make up artists, θα πρέπει να φροντίζουμε τα πινέλα μας, και να τα περιποιούμαστε.

Τα πινέλα μπορουν να πλυθούν με ειδικά makeup brush cleansers (υπάρχουν απο πολλές εταιρίες, οπως: Clinique Makeup Brush Cleanser, SEPHORA COLLECTION Daily Brush Cleaner,  Bare Escentuals Well Cared For, LAURA MERCIER BRUSH CLEANER, Bobbi Brown Brush CleanserMAC Brush Cleanser και πολλά άλλα), ή με σαμπουάν για μωρά.


Eγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το σαμπουαν της εταιρίας Johnson & Johnson για μωρα οταν κάνω deep cleaning στα πινέλα μου. Τα καθαρίζω σχολαστικα με σαμπουαν και χλιαρο νερο μια φορά καθε εβδομάδα. Δίνω μεγάλη προσοχή να μην παει νερό στο σημείο που ενώνεται το μεταλικο μέρος του πινέλου με το πλαστικό μέρος, διαφορετικά, μπορεί να ξεκολλήσει. Βάζω μικρή ποσότητα σαμπουαν στην παλάμη μου και αφου βρεξω προσεχτικά τις τρίχες του πινέλου, αρχίζω να το τρίβω με απαλες κυκλικες κινήσεις. Μετα το ξεβγάζω και το σκουπιζω λιγο σε μια καθαρή πετσέτα. Φτιάχνω λίγο τις τρίχες για να παρουν την φορμα που πρέπει, και το τοποθετώ ξαπλωμένο σε μια πετσέτα (συνήθως όλο το βράδυ) για να στεγνώσει. Αν θέλετε να δείτε ενα σχετικό video που δειχνει ολη αυτη την διαδικασία, δείτε εδώ.

Sigma Dry 'n Shape

Η εταιρία Sigma έχει βγάλει ένα brush roll το οποίο είναι ειδικό για να στεγνώνουν τα πινέλα μέσα σε 4-6 ώρες. Ονoμάζεται Dry 'n Shape και κοστίζει $29. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλα έχω ακούσει παρα πολύ καλές κριτικές.

Κατα την διάρκεια της εβδομάδας, όταν χρησιμοποιήσω ενα πινέλο το καθαρίζω (spot clean) με το καθαριστικό πινέλων της MAC.

MAC Brush Cleanser

Για να μην σπαταλάω προϊόν, βαζω λιγο σε ένα μπουκαλάκι-spray. Το αγόρασα απο τα είδη ταξιδίου στα καταστήματα SEPHORA. Eτσι χρησιμοποιώ οσο προϊόν χρειάζομαι και είναι και πιο ευκολο να το μεταφέρω μαζί μου (σε ταξίδια κτλ.), μιας και το κανονικό μπουκάλι είναι αρκετά μεγάλο.

MAC Brush Cleanser

Τοποθετώ το πινέλο πανω σε ενα κομμάτι χαρτί κουζίνας, και ρίχνω 2-3 ψεκασμους πανω στις τριχες του πινέλου. Το τρίβω ελαφρά με κυκλικές κινήσεις πανω στο χαρτί και μολις καθαρίσει (δεν βγαζει αλλο χρωμα στο χαρτί) το αφήνω να στεγνώσει. Ετσι μπορώ να το ξαναχρησιμοποιήσω και την επομενη μέρα, χωρις να χρειάζεται να το πλυνω διεξοδικά με νερο και σαπούνι. Τα μόνα πινέλα στα οποία κάνω deep cleansing κάθε φορά που τα χρησιμοποιώ, ειναι τα πινέλα με τα οποία εφαρμόζω το foundation.

(**Note: Τωρα μπορείτε να δοκιμάσετε το ΜAC Βrush Cleanser παίρνοντας ένα sample των 15ml απο το site The Body Needs!)

Eσεις με ποιον τρόπο καθαρίζετε τα πινέλα σας? Tι υγρό χρησιμοποιείτε? Εχετε δοκιμάσει το Dry 'n Shape απο τη Sigma? Tι γνώμη έχετε?

5 comments:

marianna92 είπε...

hi!!! laura mercier mporw na vrw sthn ellada????

Unknown είπε...

@marianna92
Γεια σου!! Ναι φυσικά! Τα προϊόντα Laura Mercier μπορεις να τα βρεις στα καταστήματα Attica (στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε αυτο που βρίσκεται μέσα στο Golden Hall). Τι σκεφτεσαι να αγοράσεις? :)

tina είπε...

Γεα σου Χριστίνα. Λιγο ασχετο με το θεμα αλλα ψαχνω παντου να βρω σφουγγαρακια πουδρας αλλα οχι αυτα που πουλαει κυριως ο χοντος αλλα αυτα που ειναι λεπτα και βελουδινα ( δεν ξερω αν καταλαβες ποια εννοω) και σε οικονομικη τιμη γιατι με τον καιρο χαλαει η υφη τους και θελουν πεταμα. Ξερεις μηπως που μπορω να βρω? Μιλαω για σφουγγαρακια οπως αυτα που εχει η nyx η νομιζω και η laura mercier αλλα οικονομικα.

Unknown είπε...

@tina
Γεια σου Tina! Δεν εχω προσέξει να σου πω την αληθεια που τα πουλάνε. Τωρα που μου το είπες θα το εχω υπ'οψιν μου. Πάντως βρήκα μερικά στο ebay αν ενδιαφέρεσαι http://www.ebay.com/sch/i.html?rt=nc&LH_PrefLoc=2&_nkw=POWDER%20VELOUR%20PUFF&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m283
Φιλάκια x

tina είπε...

Ευχαριστω πολυ Χριστινα μου. Αν δεις και τιποτα σε δικα μας καταστηματα πεσ μου κι εμενα Φιλακια :)

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

BLOG ARCHIVE

TRANSLATE ME

Blog Archive