18.5.11

Clarisonic vs Liz Earle

Clarisonic vs Liz Earle

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ σημαντικός, ειδικά όταν φοράμε makeup! Θα πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας 2 φορες την μέρα (πρωί - βράδυ). Μάλιστα το βράδυ, θα πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας 2 φορές - μια για να φύγει το μακιγιάζ, και άλλη μια για να σιγουρευτούμε οτι το δέρμα μας είναι απόλυτα καθαρό!

Σε αυτό το post θα αναφερθώ σε 2 προϊόντα που αναφέρονται πολύ στο internet και θα προσπαθήσω να τα συγκρίνω...

Το πρώτο είναι το Clarisonic. 
 Clarisonic PLUS Skin Cleansing System Kit


Το Clarisonic είναι ένα σύστημα καθαρισμού το οποίο χρησιμοποιεί sonic συχνότητα περισσότερων από 300 κινήσεων το δευτερόλεπτο για να καθαρίσει, να μαλακώσει και να λειάνει την εμφάνιση της επιδερμίδας. Μόνο με 60 δευτερόλεπτα την ημέρα, το Clarisonic ισχυρίζεται οτι καθαρίζει 2 φορές καλύτερα την επιδερμίδα απο το απλό πλυσιμο του προσώπου.

Aγόρασα το Clarisonic PLUS Skin Cleansing System Kit από το site http://www.feelunique.com/ με δωρεάν τα μεταφορικά (!) και την καλύτερη τιμή online στα 218 ευρώ!!!!! (**Note: Το Clarisonic πωλείται τώρα στο site www.feelunique.com στα 223.75 ευρώ.)

Το Clarisonic PLUS μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο και στο σώμα. Έρχεται με δύο διαφορετικές κεφαλές - μια για το πρόσωπο και μια για το σώμα και είναι τελείως αδιάβροχο οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο ντουζ. Επίσης στο kit  συμπεριλαμβάνονται δείγματα των 30ml από τα παρακάτω καθαριστικά προσώπου: Refreshing Gel Cleanser, Gentle Hydro Cleanser και Nourishing Care Cleanser, καθώς και ένα δείγμα των 60ml από το καθαριστικό σώματος Refining Skin Polish. Από αυτά δοκίμασα στην αρχή 1-2 αλλά αισθανομουν οτι μου ξηραίναν πολύ την επιδερμίδα και ετσι απο τοτε χρησιμοποιώ το δικο μου καθαριστικο προσώπου.

Το χρησιμοποιώ εδώ και αρκετούς μήνες και έχω παρατηρησει πολλές θετικές αλλαγές στην επιδερμίδα μου!! Το πρόσωπό μου είναι πιο λείο και μαλακό και οι πόροι μου έχουν μικρύνει ορατά!! Αισθάνεσαι τόσο όμορφα την επιδερμίδα σου όταν το χρησιμοποιείς που αν δεν το χρησιμοποιήσω μια μέρα νομίζω οτι δεν εχω καθαρισει το προσωπο μου!!! Επίσης έχω παρατηρήσει οτι το δέρμα μου απορροφά όλες τις κρέμες που χρησιμοποιώ πολύ καλύτερα! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

Το δεύτερο είναι το Liz Earle Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser.

Liz Earle Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser


Το Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser της Liz Earle είναι ένα καθαριστικό προσώπου που απευθύνεται σε ολες τις ηλικίες και σε όλους τους τυπους δέρματος και έχει παρει βραβεία απο πολλά γυναικεία περιοδικά καθώς και διάφορους διαγωνισμούς σχετικά με καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Έρχεται σε μπουκάλι με αντλία των 100ml μαζί με δυο κομμάτια μουσελίνες και κοστίζει £13.25 δηλαδή περίπου 15.20.

Πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν που δεν περιέχει mineral oil και το οποιό δρα σε 2 φάσεις. Η πρώτη φαση είναι ο καθαρισμός. Είναι πλούσιο και κρεμμώδες και καθαρίζει καθε ίχνος μακιγιάζ και στο πρόσωπο αλλά ακόμη και στα μάτια! Κάνουμε μασαζ το προϊόν αυτο σε στεγνό πρόσωπο και λαιμό για να διαλύσουμε κάθε ιχνος μακιγιάζ που υπάρχει.  Η δεύτερη φάση είναι το 'γυάλισμα'. Παίρνουμε την μουσελινα και την μουσκεύουμε με χλιαρο νερο. Αφου την στραγγίξουμε καλά, τοτε την χρησιμοποιούμε για να αφαιρέσουμε το σαπουνι και ετσι με την μουσελινα κανουμε και ενα ελαφρο exfoliation στο δερμα! Τέλος ριχνουμε δροσερο νερο στο προσωπο μας, στεγνώνουμε και συνεχίζουμε με την ενυδατική κρέμα μας. Ετσι μένουμε με ενα απολυτα καθαρο και 'γυαλισμένο' πρόσωπο!

Το Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser της Liz Earle το έλαβα σαν δείγμα μετα απο καποιες αγορες που εκανα απο το site της.

Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser της Liz Earle


Ήθελα απο καιρό να το δοκιμάσω καθώς πολλες απο τις gurus στο YouTube (Pixiwoos, Lisa Eldridge κτλ) παντα μιλαγαν με τα καλύτερα λόγια! Το δοκίμασα μερικές μέρες και μπορώ να πω οτι είναι ένα απο τα καλύτερα καθαριστικά που έχω χρησιμοποιήσει! Καθαριζει ολο το μακιγιαζ απο το προσωπο και ο ευκάλυπτος που περιέχει σου δίνει μια απίστευτη αισθηση φρεσκάδας! Το καλύτερο ομως είναι οταν ακουμπας τη ζεστη μουσελίνα στο πρόσωπο και την τρίβεις ελαφρα για να καθαρισεις το σαπούνι! Δεν μπορω να σας περιγραψω με λογια ποσο ωραια αισθανεσαι! Ειναι σαν να κάνεις ένα μικρο spa καθε βράδυ!!!

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να μιλήσω για τα υπερ και τα κατα των 2 αυτων πολυ καλών προϊόντων:


ΥΠΕΡ

Clarisonic

- Εχει timer που σε βοηθάει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου στον σωστο χρόνο και πιο ομοιόμορφα
- Εχει 3 διαφορετικά settings και ετσι το κανονίζεις ανάλογα με τον τυπο δέρματός σου.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καθαριστικό θέλεις.
- Είναι αδιάβροχο οπότε μπορείς να το πάρεις και μεσα στο ντουζ.


Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser

- Η τιμή του - είναι πολύ φθηνότερο απο το Clarisonic!
- Είναι πολυ απαλο για το δέρμα. Ειδικά αν εχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, με το Cleanse & Polish μπορείς να κάνεις exfoliation χωρίς να σου προκαλέσει κάποιον ερεθισμό.
(**Note: Πολλοί έχουν αναφερθεί στο οτι το Clarisonic είναι λιγο 'αγριο' προς το δέρμα. Εχοντας χρησιμοποιήσει και τα δυο προϊόντα, πρεπει να πω οτι το Cleanse & Polish ειναι πολύ πιο απαλο προς το δερμα, χωρις αυτο να σημαινει οτι το Clarisonic μου προκάλεσαι καποιον ερεθισμο αφου η ειδική κεφαλή δεν τρίβεται αλλά δονείται. Απλα η αισθηση που εχεις απο τα δυο αυτα προϊόντα είναι τελείως διαφορετική. Πάντως, αν καποιος έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα, θα του πρότεινα καλύτερα το Cleanse & Polish).
- Είναι για όλες τις ηλικίες και τους τύπους δέρματος, οπότε αν σου αρέσει πάρα πολύ μπορείς να το χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προβληματίζεσαι αν κανει για τον τύπο του δέρματός σου ή αν πρέπει να αλλάξεις καθαριστικό επείδη μεγαλώνεις σε ηλικία!


ΚΑΤΑ

Clarisonic

- Η τιμή του - είναι πάρα πολύ ακριβό.
- Όταν ταξιδεύεις πρεπει να πακετάρεις και τον φορτιστή που είναι αρκετα μεγάλος.
- Οι κεφαλές πρέπει να αλλάζονται με καινούργιες κάθε 3-4 μήνες, το οποίο σημαίνει περισσότερα έξοδα.
- Μερικοί έχουν εκφράσει παράπονα για το ποσο βαρια είναι σαν συσκευή. Είναι αλήθεια οτι εχει καποιο βαρος, όχι κατι ομως που δεν μπορείς να σηκώσεις και σίγουρα το συνηθίζεις οσο περισσότερο το χρησιμοποιείς.
-Επισης εχουν εκφραστεί παράπονα για το μεγεθος και το σχέδιο της κεφαλής και το οτι δεν φτανει καλά σε ολα τα σημεια του δέρματος (πχ. στα σημεία γύρω απο τη μύτη).


Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser

- Η μυρωδιά του απο ευκάλυπτο είναι αρκετά έντονη και μπορεί να μην αρέσει σε όλους
- Το ότι πρέπει να πλένεις την μουσελίνα μετά απο κάθε χρήση (στο πακέτο λέει μετα απο κάθε 3 χρήσεις αλλα προσωπικά δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να ξαναχρησιμοποιήσω την ιδια μουσελίνα γιατι σίγουρα θα μου προκαλούσε breakout!). Αυτό σημαίνει οτι θα πρεπει να εφοδιαστείς με αρκετα κομμάτια μουσελίνας για να μην χρειάζεται να πλένεις καθε μέρα... Αυτο που σκεφτόμουνα εγω ομως είναι οτι όταν πας διακοπες, δεν θελεις να καθεσαι να πλένεις τις μουσελίνες και πραγματικά αυτό είναι το μεγαλύτερο 'κατά' που έχω γι'αυτό το προϊόν...


 Αυτή λοιπόν ήταν η σύγκριση που είχα να κάνω για αυτά τα δυο προϊόντα. Αν χρειαζόταν να διαλέξω ένα απο αυτά, σίγουρα θα διαλεγα το Clarisonic το οποίο ναι μεν είναι παρα πολύ ακριβό, αλλα για μένα είναι πολύ σημαντικό οτι μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιο καθαριστικό θέλω και είναι απίθανο με την επιδερμίδα μου!

Εσεις έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο απο αυτά?

3 comments:

Κερασία είπε...

To deutero den to exw 3anaakousei...na sou pw tin alitheia epimenw me to clarisonic..to opoio perimenw pws kai pws na mou rthei
Nice reviews!!!

Unknown είπε...

Πολλά like! Διαφωτιστικότατο review! Το Liz Earle μου κίνησε την περιέργεια αλλά λίγο η διαδικασία με τις μουσελίνες με αποθαρρύνει πάντως περίμενα να είναι πιο ακριβό. Το clarisonic από την άλλη χρειάζεται ανταλλακτικά και δεν είναι καθόλου φθηνό.. Να ρωτήσω με ποιό από τα δύο είδες μεγαλύτερη μείωση στους πόρους του δέρματος? Ανέφερες ότι μετά τοποθετείς την ενυδατική σου lotion δεν τοποθετείς μετά τον καθαρισμό? Κάνοντας τον καθαρισμό σου και με τα δύο ξαναέκανες peeling με κάποιο scrub εβδομαδιαίως ή δεν χρειάζεται? Ξέρω σε ζάλισα αλλά μόλις τελειώσει το 3step μου μάλλον θα προσανατολιστώ προς κάτι καινούργιο. Πολλά φιλιά!

Unknown είπε...

@Κερασία
Περιμένω να μου πεις εντυπώσεις μόλις το πάρεις! Είμαι σίγουρη οτι θα το λατρέψεις :)

@Demi
Η διαδικασία με τις μουσελίνες είναι πράγματικα για μένα το μόνο αρνητικό που έχει αυτό το προϊόν! Οσον αφορά την μειωση της εμφανισης των πορων, πρεπει να πω οτι το clarisonic το χρησιμοποιώ εδω και πολλους μήνες και είδα μεγαλη αλλαγή στο πρόσωπό μου. Το Cleanse & Polish το χρησιμοποίησα λιγο πανω απο βδομάδα (είχα μονο ενα μικρό δειγμα) και δεν μπορω να πω οτι ειδα μεγαλη αλλαγή, αφου βεβαια χρησιμοποιώ το Clarisonic τοσο καιρο, και το δερμα μου εχει φτιαξει ήδη... Πάντως η αισθηση που σου δινει το Cleanse and Polish στο πρόσωπο είναι απιστευτη. Και για καποιον που δεν θελει να δωσει τοσα λεφτα για το clarisonic ή που εχει πολύ ευαίσθητο προσωπο και θελει να χρησιμοποιήσει κατι πολύ απαλο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Μετα το clarisonic βαζω την ενυδατική μου. Δεν χρησιμοποιώ lotion γιατι εχω δοκιμάσει πολλές και δεν εχω βρει ακομη καποια που να μου αρεσει. Αισθανομαι οτι μου ξηραινουν το δερμα. Αλλα βεβαια εσυ μπορεις να βαλεις lotion αν θελεις. Οσον αφορα το peeling, ενω παλια εκανα exfoliation 1-2 φορες την εβδομάδα, με το clarisonic εκανα 1 φορα στις 15 μέρες που ηθελα να κανω και καποια μασκα και γενικα να περιποιηθώ το προσωπο μου. Επειδη με το clarisonic κανεις απολέπιση καθε φορα που το χρησιμοποιείς, δεν νομίζω οτι χρειαζεται να κανεις και τοσο συχνα extra απολέπιση... Βεβαια αυτο εξαρτάται και απο την επιδερμίδα του καθενος και τις ανάγκες της.. Φιλακια :)

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

BLOG ARCHIVE

TRANSLATE ME

Blog Archive