2.9.11

Aκμή μετά τα 30? Oh Yes! Η εμπειρία μου και πως το αντιμετώπισα!





Σήμερα θα σας μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία με την ακμή. Θα ξεκινήσω λέγοντας οτι ποτέ δεν ειχα πρόβλημα με το δέρμα μου. Θεωρούσα πάντα οτι ήμουνα απο τις τυχερές που περνάνε την εφηβία χωρίς προβλήματα ακμής... Το μόνο που είχα, ήταν εκείνες τις μέρες του μήνα (ξερετε τι εννοώ) που μπορεί να εβγαζα ενα σπυράκι και το οποίο ήταν πάντα στο πιγούνι μου. Αυτο. Τιποτα παραπάνω...

Στα 33 χρόνια μου όμως και σχεδόν μέσα σε μια βδομάδα παρουσίασα ακμή! Γέμισα σπυράκια στο πιγούνι μου και γύρω απο το στόμα μου τα οποια πόναγαν πολύ! Επίσης το δερμα μου απο εκει που ήταν combination κανονικο προς ξηρο σε ορισμένα σημεία, εγινε ξαφνικά πολύ λιπαρο και γεμισα και με μαύρα στίγματα!!! Αχ δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο άσχημα αισθανόμουνα και προσπαθουσα να κανω οτι μπορουσα για τα κριψω με foundation.



Στην αρχή νόμιζα οτι με πείραξε η κρεμα ημέρας που ειχα μολις αλλάξει. Ήταν τοτε που περναγα μια 'βιολογική' φαση και οτι χρησιμοποιούσα (στο σωμα, στο προσωπο, στα μαλλιά ακόμη και στο φαγητο - ειχα γινει χορτοφάγος) έπρεπε να ειναι φυτικό και βιολογικό. Την σταμάτησα αμέσως και αποφάσισα να αγοράσω κατι απο τις γνωστές μάρκες καλλυντικών. Ξοδεψα ένα αρκετα μεγάλο ποσό και αλλαξα ολη την περιποίηση προσώπου μου αγοράζοντας την καινουργια σειρα περιποίησης (τοτε) απο την Dior. Ήμουνα σίγουρη οτι αυτο θα ελυνε το πρόβλημά και την χρησιμοποίησα για ενα μήνα, χωρις ομως κανένα αποτέλεσμα....

Ετσι πηγα στην πρωτη δερματολογο, η οποια μου ειπε οτι εχω δερματιτιδα και μου έδωσε σαπουνι καθαρισμού και κρεμα ημερας της Avene. Επισης μου έδωσε την κρέμα Adaferin 0,1% την οποια μου είπε να βάζω το βράδυ στα σημεια που εχω το περισσοτερο πρόβλημα. Εβαλα λοιπον στην ακρη την σειρα της Dior που ειχα χρυσοπληρώσει, και ξεκίνησα την αγωγη της δερματολόγου... Τα προϊόντα της Avene ήταν πολυ απαλα και ευγενικά με την επιδερμίδα μου, αλλα η αλλη κρεμα που μου έδωσε έκανε το δερμα μου να ξεφλουδίζει!!! Τελεια! Τώρα είχα μαυρα στίγματα, ακμή και ξεφλουδισμένο δέρμα!!! Πήγαινα απο το κακό στο χειρότερο!!!

Σταμάτησα την κρέμα, και αποφάσισα να κάνω μια έρευνα στο internet και να βρω κατι καλυτερο... Ετσι είπα να δοκιμάσω την σειρα της Dermalogica.  Πηρα την κρεμα ημέρας 'Skin Smoothing Cream', την κρέμα απολέπισης 'Gentle Cream Exfoliant', καθώς και το γαλακτωμα καθαρισμού διπλης δράσεως ' AGE Smart Skin Resurfacing Cleanser'. (Όλα τα αγόρασα απο το site COSME-DE.COM για πολυ λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτα που ζητανε στο ελληνικό site της Dermalogica! και με δωρεαν τα μεταφορικά!!!) Η σειρά αυτή ηταν πολύ καλή και είδα καποια σχετική αλλαγή στο δερμα μου, αλλα τα μαυρα στίγματα και η ακμή ήταν ακόμη εκει...

Η χειρότερη στιμή μου ήταν το περασμένο Πάσχα, οπου είχα τοσα πολλα και μεγαλα σπυρακια που δεν μπορουσα να γελάσω...ήταν γεματα υγρο και εσωτερικα και με ποναγαν πολυ... Ετσι μετα τις γιορτες πηγα και ειδα εναν αλλο δερματολογο που μου συστησαν. Καθηγητη, με διπλωματα και σπουδες, και και και!!! Πηγα εκει, με βαλανε σε ενα δωματιο οπου ήρθε ενας γιατρος και μου πηρε το ιστορικό μου, μετα ήρθε ενας αλλος και με εξετασε και στο τελος ηρθε και ο καθηγητης και με ειδε και αυτος!!! Μου ειπε οτι εχω ακμη (αντε βρε,σοβαρα??? αυτο το ηξερα και εγω και δεν εχω και πτυχιο!!!), οτι συμβαινει συχνα ακομη και μετα τα 30, και μου ειπε να κανω ορμονολoγικες εξετασεις για να δουμε αν υπάρχει εκει προβλημα... Εν τω μεταξυ, θα 'επρεπε να παρω αντιβιωση σε χαπακια, αντιβιωση σε μορφη κρεμας, να αλλαξω ολα αυτα που χρησιμοποιουσα και να βαζω και μια αλλη εξτρα κρεμα το πρωι... Να τα κανω αυτα για ενα μηνα και μετα να ξαναπαω... Φευγοντας, η κοπελα στην ρεσεψιον μου ζητησε και €150 και μου ηρθε μια σκοτοδίνη ένα πράγμα !!!!!

Πηρα ολες τις κρεμες και τις εβαζα ευλαβικα καθε μερα, έπαιρνα και τα χαπακια (τα οποια παρεπιπτόντως με έκαναν να ζαλιζομαι και να εχω συνέχεια ταση για εμετό, τοσο πολυ, ωστε στο τελος νομιζα οτι ημουνα εγκυος και εκει την σκοτοδινη την επαθε ο αντρας μου!!!!)  Εκανα και τις ορμονολογικές εξετασεις οι οποίες εδειξαν οτι δεν εχω κανένα προβλημα με τις ορμόνες μου και ετσι απλα συνεχισα την θεραπεια για ενα μηνα.... Χωρις κανένα αποτέλεσμα....!!!!! 

Ειχα κουραστεί τοσο πολυ απο τις κρεμες και τα χαπακια και γενικα με το ολο θεμα της ακμης, και πραγματικα δεν ειχα καμια ορεξη να παω να ξαναδωσω στον 'καθηγητη' άλλα €150.... Χαζεύοντας στο internet ειδα ενα video της MakeupbyTiffanyD η οποία μιλουσε για μια παρόμοια εμπειρία που ειχε και αυτη, και αναφέρθηκε και στην σειρα Proactiv η οποια της εδωσε την λύση... Ειπα και εγω, γιατι όχι?? Εχω δοκιμάσει τοσα πολλα, γιατι οχι και αυτο... Πηγα στο site τους www.proactiv.net (για την Ελλαδα) οπου είδα οτι μπορουσες να αγοράσεις δοκιμαστικα την σειρα για ενα μηνα, οπου και τα 3 steps κοστισαν $19.95 και $15 shipping, σύνολο $34.95 (μου εδωσαν και δωρο την Refining Mask). Το καλό ειναι οτι αν σου αρεσει η σειρα δεν χρειάζεται να την ξαναπαραγγείλεις!!! Σου στέλνουν την επομενη σειρα μετα απο 1 μήνα!!! Βεβαια, αν δεν σου αρεσει και θελεις να σταματησεις, το μονο που εχεις να κανεις ειναι να τους στειλεις ενα email που να τους το λες! Απλο!

Το πακετάκι ήρθε πολύ γρήγορα. Το δοκίμασα αμέσως και μπορώ να πω οτι μέσα σε μια βδομάδα είχα θεαματικά αποτελέσματα!!! Στο τελος του μήνα το δερμα μου ειχε σχεδον επανελθει στην αρχικη του μορφή! Τώρα κλεινω σχεδον 2 μηνες και αισθάνομαι αλλος ανθρωπος!!! 


Η διαφορά πριν και μετα που χρησιμοποιησα την σειρα Proactiv.
*σημειωση: Στην αριστερη φωτογραφία φοραω foundation και concealer, ενω στην δεξιά φωτογραφία φοράω μονο την ενυδατική μου!

Βλεπετε λοιπον την διαφορα!!! Το μονο που μου εχει μεινει, ειναι μερικά σημαδάκια απο τα σπυρακια που ειχα, αλλα και αυτα σιγα-σιγα σβήνουν!! Δεν εχω καθολου μαυρα στιγματα, οι πόροι μου εχουν μικρύνει πάρα πολύ και μετα απο σχεδον 2 χρονια δεν εχω προβλημα να δειξω το πρόσωπό μου χωρις foundation!! (στην δευτερη φωτογραφια δεν φοράω τιποτε εκτος απο την ενυδατική μου!).


Σειρά κατά της ακμής Proactiv


H σειρά αποτελείται απο 3 steps:


STEP 1: Renewing Cleanser
Ενα καθαριστικό προσωπου που περιέχει μικρους κοκκους και βοηθάει στην απολέπιση της επιδερμίδας. Περιέχει Benzoyl Peroxide 2.5%. 

To χρησιμοποιώ πρωι και βραδυ και αφηνει το δερμα μου καθαρο και λείο χωρις να με ξηραίνει!! (Στο πακετο λεει να το βαζουμε μια φορα την ημερα στην αρχη γιατι μπορει να προκαλεσει ξηρότητα, αλλα εγω δεν ειχα τετοιο προβλημα.)

STEP 2: Revitalizing Toner
Μια λοσιον χωρις αλκοόλ που ενυδατωνει την επιδερμίδα. Περιέχει Glycolic Acid. 

Το χρησιμοποιω πρωι και βραδυ μετα απο το καθαριστικό. Στην αρχη δεν ηξερα αν θα μου αρεσει γιατι εχω ενα θεμα με τις λοσιον, και ήμουνα λιγο δισταχτική... Αλλα μολις την δοκίμασα αλλαξα γνωμη!! Ειναι δροσερη και απαλη με την επιδερμίδα μου. Την ενυδατώνει απιστευτα και προσφέρει μια ισορροπία στο δερμα μου! Τέλεια!

STEP 3: Repairing Treatment
Προκειται για ενα ειδος serum/κρεμας που βαζεις στην περιοχη που παρουσιαζεις το προβλημα. Περιέχει Benzoyl Peroxide 2.5%.

Το βαζω εκει που παρουσιαζω την ακμη και τα μαυρα στίγματα. Ειναι αρκετα ενυδατικο και (τουλαχιστον στην δική μου περιπτωση) δεν μου εχει προκαλέσει ξηρότητα.  

Το μονο που πρεπει να προσεξει κανείς οταν κανει αυτην την θεραπεια, ειναι οτι πρεπει να φοραει αντηλιακή κρεμα παντα, γιατι η εκθεση στον ήλιο μπορει να προκαλεσει ερεθισμο.

Επιπλεον η μασκα που δινουν δωρο (Refining Mask) ειναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η!!!! Οταν αισθάνομαι οτι μπορει να βγαλω καποιο σπυρακι, ή αν εχει ηδη εμφανιστεί κατι, βαζω πολυ λιγη ποσοτητα πανω στην περιοχη και το αφηνω ολο το βραδυ. Το πρωί εχει εξαφανιστεί!!!

Αυτη λοιπον ηταν η δικιά μου εμπειρία με την ακμη. Ελπιζω να βοήθησα καποιον μέσα απο αυτο το αρθρο που μπορει να περναει παρόμοια κατάσταση. 

Εσεις ειχατε ποτε ακμή? Τι κανατε και πως την αντιμετωπίσατε?
.

25 comments:

Unknown είπε...

Χριστινα δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω. Το ίδιο πρόβλημα με σένα το είχα αλλά σε τελείως ανάποδη ηλικία, στα 6 μου χρόνια. Ναι, ξαφνικά στα 6 απέκτησα μια άσχημη ακμή, οταν ολα τα παιδιά το παθαινάν την εφηβεία, εγώ το είχα πάθει στην παιδική ηλικια! Είχα πάει σε κάμποσους γιατρούς, μέχρι κ σε πανεπιστημιακό γιατρό με πήγε η άμοιρη η μάνα μου, είπε πως απλά έχω ακμή, η μάνα μου απόρησε μα ακμή στα 6? η παντησή του ήταν πως ήταν ορμονικής φύσεως, με φλόμωσε στην αντιβίωση η οποία δεν έκανε τίποτα, βασικά θυμάμαι πολύ καλά έπερνα 2 διαφοερετικά χαπάκια. Παλεβά με αυτό μέχρι τα 12 μου, μέχρι που μια φίλη φαρμακοποιός σύστησε σον πατέρα μου το σαπούνι Cleanance gel της Avene, να'ναι καλά η ωρα κ η στιγμή που το είπε η γυναίκα, μετά απο μισό χρόνο το προσωπό μου καθάρισε τελείως, κ απο τότε μέχρι τώρα στα 27 δεν ξαναείχα σοβαρά προβλήματα ακμής, το δέρμα μου συνεχίζει να ειναι λιπαρο με μαύρα στίγματα, συνεχίζει να είναι acne prone σε διάφορα προιόντα η σε ορμονικές διαταραχές, αλλά το σοβαρό πρόβλημα είχε περάσει. Πριν κάποια χρόνια έίχα πάει σε δερματολόγο να μου συστήσει μια θεραπεία για την τραχύτητα του δέρματος γιατί όσο να'ναι η ακμή μου άφησε αυτό το κουσούρι, η γιατρός στην αρχή μου είπε οτι το δερμα μου είναι αρκετά καθαρό πρόλη την ακμη που είχα περάσει απο μικρή, αλλά παρολα αυτά μου εδωσε μια θεραπεία με adaferin, περιτό να σου πω οτι μου κατεστρεψε το δερμα, το δέρμα μου φούσκωσε με σπυριά που δεν είχα ποτέ ξανά, κ ξεφλούδισε τοσο πολύ που ετσουζε απίστευτα. Και απο τότε δεν εχω ξαναδοκιμάσει τίποτα κ κανένα προιον για ακμή. Βασικά αυτο που εχω καταλάβει τόσα χρονια έιναι να βρέις το σωστό προιον, μπορέι να πάρει καποιο χρόνο αλλά αξίζει! Sorry για το long response!!

Anastasia είπε...

Μέχρι στιγμής δεν αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα ακμής, στα 14-15 είχα ένα μεγάλο ξέσπασμα, αλλά περιορίστηκε πάρα πολύ με ορμονικά σκευάσματα που έπαιρνα λόγω πολυκυστικών ωοθηκών. Όταν όλα τα παιδιά είχαν σπυράκια, εγώ δεν είχα ποτέ, άντε 1-2 το μήνα. Για λίγα χρόνια δεν ασχολήθηκα ιδιαιτέρως (χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ ακόμη το 3 step της clinique) και το δέρμα μου είναι σε μια νορμάλ φάση για την ηλικία μου. Τώρα πάλι αυξάνεται η συχνότητα που εμφανίζονται τα σπυράκια, οπότε άρχισα να χρησιμοποιώ την κρέμα για τα σπυράκια της aknicare από το φαρμακείο.

Είχα δει στο youtube, σε άλλο guru να λέει ότι όταν χρησιμοποίησε την proactiv σειρά είχε τρομερές αλλεργικές αντιδράσεις. Φαίνεται είναι 50-50 love or hate σχέση.

Το μόνο πρόβλημα είναι τα στίγματα. Γιατί τα σπυράκια κάποια στιγμή υποχωρούν. Τα σημάδια όμως;

Daphne είπε...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Παλεύω με την ακμή γύρω στα 5 χρόνια, από τα 12 μου και λόγω της μικρής μου ηλικίας δεν μου έδιναν ούτε χάπια, ούτε αντιβίωση αλλα και ούτε δυνατά καθαριστικά (δοκίμασα τα περισσότερα προιόντα της clean n' clear και neutrogena) με αποτέλεσμα να γεμίζω όλο και περισσότερο με τον καιρο και αφού δεν υπήρχε πρόληψη, η θεραπεία ήταν πολύ δύσκολη και χρονοβόρα ...Τωρα που είμαι στα 17, η ακμή μου έχει φύγει αλλα έχω ακόμα πρόβλημα με τα σημάδια αλλα και τα μαύρα στίγματα καθώς η επιδερμίδα μου είναι πολύ λιπαρή.

Τα προιόντα της Frezyderm (η σειρά АC-NORM συγκεκριμένα) μου άρεσαν παρα πολύ γιατί έχουν εμφανή αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως και η σειρά της Аvon "ClearSkin". Δεν έχω δοκιμάσει τα προιόντα της Proactiv (για την ακρίβεια πρώτη φορά την ακούω). Θα το ψάξω περαιτέρω αφού φαίνεται αποτελεσματικη!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα δεν ειχα ποτε καποιο σοβαρο προβλημα με ακμη..
Ουτε στην εφηβεια..

Πριν κανα μηνα ομως εβγαλα πολλα μικρα σπυρακια κυριως στο πηγουνι...πολλα ομως!
Δεν καταλαβα ακομα γιατι αλλα σημασια εχει οτι πλεον ειναι παρελθον...!

Δεν εκανα τπτ ιδιαιτερο απλως επλενα το προσωπο μου 2-3 φορες την μερα λογω του οτι εχω λιπαρο δερμα κ εβαζα την aloe vera της Vaseline,για σωμα λεει αλλα ειναι τελεια κ για το προσωπο..

Απο τοτε ευτυχως ολα καλα!

Ηθελα να σου δωσω τα συγχαρητηρια μου για αυτο το ποστ σου γιατι δεν φοβηθηκες να δειξεις φωτο σου οταν ειχες ακμη,συν το οτι ηταν απολαυστικοτατο στην αναγνωση!

Πολλα φιλια,
Αρτεμη

Unknown είπε...

Πωπω θα πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό που πέρασες...εγώ ακμή αλλά όχι έντονη είχα κλασσικά στην εφηβεία η οποία και έφυγε μόνη της...τώρα παλεύω με μαύρα στίγματα και μπιμπίκια διότι δυστυχώς ή λιπαρή μου επιδερμίδα και το μελαμψό μου δέρμα μπορεί να μη σπάνε αλλά δυστυχώς το σμίγμα επιμένει...πέραν ότι καθάριζα ευλαβικά το πρόσωπο μου έκανα πίλιγκ κλπ δεν χρησιμοποίησα ποτέ συστηματικά κάποια ειδική σειρά...το 3step της clinique βελτίωση αρκετά την κατάσταση αλλά το βαρέθηκα...την proactiv πρώτη φορά την ακούω...να ρωτήσω τα συστατικά που γράφεις δίπλα αν θεωρούνται ύποπτα η βλάβερά γιατί με τόσα κοκοκόφτερα και ψιψιμύδια που διαβάζω πίσω από κάθε ετικέτα έχω μπερδευτεί τελείως

Leinti nti είπε...

τη σειρά δεν την έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά ψαγμένη φίλη οπως και εσύ που έπασχε χρόνια όταν είμασταν φοιτήτριες θυμάμαι ότι την είχε δοκιμάσει και είχε να πεί να τα καλύτερα ( όπως και για την σειρά της Paula Begun Paula's Choice). πάντως έχεις κάνει φοβερή πρόοδο και μπράβο. ναι παλιότερα είχα και εγώ ακμή τοπικά στα 26 και μετά απο διάφορες επισκέψεις αλλά και απο φίλους με απρόμοιες εμπειρίες κατάλαβα ότι οi δερματολόγοι δίνουν χάπια τα οποία είναι αρκετά δυνατά και τα οποία ξηραίνουν την επιδερμίδα. δεν θυμάμαι ένα γνωστό πώς το λένε, αλλά ειναι δυνατό. στην αμερική κάνει θραύση. πάντως θέλει προσοχή και υπομονή και χαίρομαι που τα πάς καλά και κάπως την βρήκες την άκρη.

Ioanna G είπε...

Σοκαριστική εμπειρία! Εγώ είχα ακμή στην εφηβεία μου αλλά όχι τρελά πράγματα. Χρησιμοποιούσα καθαριστικό, κρέμα ημέρας και καμιά μάσκα ή πήλινγκ και έκανα υπομονή. Έφυγαν ευτυχώς αλλά τώρα έχω μικροσκοπικά σπυράκια σε πηγούνι και μάγουλα. Με μια λεπτή στρώση foundation καλύπτονται ευτυχώς αλλά είναι λίγο σπαστικά γιατί είναι μικρά και εσωτερικά οπότε ό,τι και να κάνω δεν τα επηρεάζει και πολύ. Κάτι γενικό που θα ήθελα να πω, από ότι έχω δει σε φίλους και έχω ακούσει, τα πιο δραστικά προϊόντα δεν είναι και τα καλύτερα. Μια άλλη μάρκα που είναι διάσημη στην Αμερική σε κάνει κυριολεκτικά να αλλάζεις δέρμα! Και τα χάπια που κυκλοφορούν έχουν 500 παρενέργειες!

Unknown είπε...

@SophiaPeaches
Ξέρω ποσο δύσκολο είναι να έχεις ακμή, πόσο μάλλον οταν την περνάς σε τοσο μικρή ηλικία οπως εσυ! Και οι δυο δερματολογοι παντως μου σύστησαν και εμενα το Cleanance gel της Avene, το οποίο ήταν ναι μεν καλό, αλλα δεν μου εδωσε τα αποτελέσματα που ήθελα... Σ'ευχαριστώ παντως που μοιραστηκες μαζι μας την εμπειρία σου.

Natasha είπε...

Πολύ ενδιαφέρον post Χριστίνα... μπράβο σου που τα κατάφερες με την ακμή σου! Εγώ είχα μια πολύ ελαφριά ακμή κατά την εφηβεία, και τώρα το δέρμα μου είναι σε νορμάλ κατάσταση. Πάντως, επειδή παρακολουθώ κι εγώ βιντεάκια στο youtube (και κυρίως τις βρετανίδες gurus), αυτές χρησιμοποιούν μια κρέμα που αγοράζουν από το Boots (νομίζω), η οποία λέγεται Panoxyl, είναι φαρμακευτική και "ισχυρίζονται" ότι βλέπουν αποτελέσματα με τα σπυράκια. Το κακό είναι ότι δε μπορείς να παραγγείλεις από το Boots. Anyway, εγώ πάντως σου εύχομαι να μην έχεις ξανά προβλήματα με σπυράκια και ακμή. Φιλάκια!

Unknown είπε...

@Anastasia
Εχω δοκιμάσει και εγω το 3 step της Clinique αλλα δεν ήταν καλο για την επιδερμίδα μου... Ειδικά αυτη η λοσιον δεν μου αρεσε καθολου... Βεβαια και για αυτη την σειρα καθαρισμου οπως και για την σειρα της Proactiv οι γνωμες διαφέρουν. Aλλες κοπέλες μιλάνε με τα καλύτερα λογια και αλλες με τα χειρότερα.. Πιστευω οτι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικός, και γι'αυτο αλλα προϊόντα πηγαίνουν σε μενα καλυτερα και αλλα σε εσενα... Παντως και εγω ειχα πολλα σημάδια στο πιγουνι και εχω δει και εκει διαφορα με την Proactiv και ελπίζω να φυγουν τελείως!...
H κρεμα της aknicare ειναι καλη? :)

Unknown είπε...

@Daphne
Τα σημάδια και τα μαυρα στίγματα ειναι ενα μεγάλο προβλημα που συνεχίζεται ακομα και αν εχεις καταπολεμίσει την ακμη... Οπως ειπα και στο post μου εχω δει πολυ καλα αποτελέσματα και σ'αυτο απο τοτε που χρησιμοποιώ την Proactiv. Παντως βρίσκω συγκλονιστικό το ποσες κοπέλες ειχαν πρόβλημα με το θεμα της ακμης και μάλιστα απο πολυ μικρή ηλικία! Σ'ευχαριστώ πολυ για το σχόλιό σου :)

Unknown είπε...

@Artemi
Eχω ακούσει πολυ καλα λογια γενικά για την αλοη και το ποσο καλο κανει στην επιδερμίδα! Χαιρομαι που δεν ειχες κανενα προβλημα με την επιδερμίδα σου και σου ευχομαι να εισαι ετσι παντα! Σ'ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια! φιλακια x

Unknown είπε...

@Demi
Γεια σου Demi μου! Τα συστατικά αυτα ειναι τα κλασσικα που χρησιμοποιούνται σε ολα τα προϊόντα κατα της ακμής. Το Benzoyl Peroxide ειναι αντιβακτηριδιακό και κερατολιτικο. Το Glycolic Acid χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δερματος. Δεν εχω ακουσει κατι κακο για αυτα τα συστατικα. Φιλάκια x

Stella είπε...

Χριστινα εγω ειμαι 22 και εχω ακμη απο το γυμνασιο. Εχω παει σε διαφορους δερματολογους, εχω δοκιμασει διαφορες θεραπειες με κρεμες. Καποια διαστηματα εξαφανιζοταν σχεδον, καποια ξαναγυριζει. Φετος πηρα κ εγω αντιβιωση για 3 μηνες. εκανα και ομονικες εξετασεις καλες βγηκαν. Και αυτες τις μερες θα παω σε εναν αλλο δερματολογο να δω τι θα μου πει.. Σε καταλαβαινω πως θα παθες ενα σοκ απ τη στιγμη που ποτε δεν ειχες τετοιο θεμα στο παρελθον. Την adaferin την εχω χρησιμοποιησει και εγω, αυτα που χρησιμοποιεις τωρα δεν τα εχω δοκιμασει.

Alkistis είπε...

το παραγγειλαμε για μια φιλη 17 που ταλαιπωρειται με την ακμη... εχει δει μεγαλη διαφορα στην επιδερμιδα της και λατρευει τη μασκα και θα συνεχισει να τα χρησιμοποιει ηδη της ηρθε και η σειρα σε μεγαλη συσκευασια απλως την παγωσαμε γιατι η δοκιμαστικη δεν την ειχε τελειωσει και μαλλον θα την βαζουμε να ερχετε ανα 2μηνο-3μηνο (διαλεγεις εσυ την εβδομαδες που θες) θα ηθελα να παραγγειλω μονο τη μασκα αλλα δεν βλεπω να το καταφερνω αν και θα τους στειλω μειλ για σιγουρα, αφου σκεφτομαι να το παραγγειλω και για την ξαδερφη μου 19 που επισης ταλαιπωρείτε με ακμη αν και εχει δει βελτιωση μονο απο δερματολογο χωρις χαπια αλλα οχι και την μεγστη

εγω χρησιμοποιω το 3-στεπ της κλινικ και μου εχει καθησει καλα αλλα εγω εχω ταση για ακμη και εννοειται οτι το καθε προσωπο ειναι διαφορετικο και εννοειται δεν ξεχναω τον βαθυ καθαρισμο σε δερματολογο η αισθητικο...

Κερασία είπε...

Το πρόσωπο που είδα εγώ στη συνάντηση δεν είχε καμία σχέση με αυτό της φωτογραφίας!! ΟΥΑΟΥ!!! Απίστευτο??
Άραγε αν δεν εχεις ακμή όμως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αυτά (μόνο για μαύρα στίγματα?) ή μήπως μου πέσουν κάπως στο πρόσωπο αφού δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα?
Η μόνη περίοδος που αντιμετώπισα πρόβλημα ακμής ήταν στα 22 μου και το είχα για 2 χρόνια στην πλάτη. Μιλάμε για χοντρό πρόβλημα. Ένας ηλίθιος γιατρος (γιατι μόνο ηλιθιότητα θα χαρακτηριζα αυτό που έκανε) μου έδωσε κατι χάπια που με το ενα που πήρα αρχιζα να ξεφλουδίζω άσχημα στο πρόσωπο. Μετα διαβασα στισ παρενέργειες ότι για 2 χρόνια δεν μπορεις να μείνεις έγγυος και ότι προκαλεί τερατογενέσεις. Και είπα τέρμα. Προτιμώ να έχω σπυριά στην πλάτη παρά να βγάλω στο τέλος ουρά. Βεβαια εγώ το πρόβλημα μπορουσα να το κρύψω. Ουτε καν μπορω να φανταστώ πως νιώθει μια κοπέλα που το εμφανίζει στο πρόσωπο...

myStickland είπε...

καλησπέρα Χριστινάκι..πολύ ενδιαφέρον το post σου..Και εγω αντιμετωπίζω ενα θεματάκι με κάποια σπυράκια που με ενοχλούν κυρίως άσπρα, κλειστά ακόμα και εντονα κόκκινα..μου αρέσουν πολύ τα προ'ι'όντα proactiv, και θα ήθεκλα να τα δοκιμάσω ..μήπως ξέρεις αν μπορούμε να τα βρούμε εδω στην ελλάδα και να τα παραγγείλουμε..είδα το site που προτείνεις, αλλά είναι στο εξωτερικό..
ευχαριστώ προκαταβολικά<3

Unknown είπε...

@myStickland
Τα προϊόντα Proactiv δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Εγω τα αγοράζω απο το site www.proactiv.net ;)

☆LoUniTa☆ είπε...

καλησπέρα!
μια φίλη μου είχε σοβαρό πρόβλημα ακμής. Δοκιμάζοντας όμως τη Zeroac forte σε συνδυασμό με τη μάσκα silicol skin της Saguna το δέρμα της είναι πολύ λαμπερό πια!
πρόσφατα δοκίμασα και εγώ τη κρέμα που δεν έχω στον ίδιο βαθμό πρόβλημα και το επόμενο πρωί είχα γεμίσει μικρά σπυράκια όπως περιγράφεις και ξεφλούδιζα απίστευτα.
τη μάσκα ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια!!

τα έχεις ακούσει?
εσύ με αυτα τα προϊόντα στην αρχή ξεφλούδιζες ή έβγαλες περισσότερα σπυράκια?

marsi είπε...

kai ego eixa megalo problima sta 16 mou, paromoio me to diko sou.etsi akolouthontas tis odigies tou dermatologou pira tin adaferin i opoia ekane mia mikri kolasi to prosopo mou i opoia kolasi krataei mia ebdomada,mexri to prosopo na sunithisei...apo ekei kai pera eida beltiosi alla akoma ebgaza pou kai pou kanena spiraki...meta apo 2-3 mines allaksa krema kai pira mia paromoia alla akoma pio dunati.to prosopo mou den eixe kammia sxesi me prin.to kolpo me autes tis kremes einai na exeis upomoni...theloun mines therapias gia na drasoun alla einai kales...


ostoso,tora os 18ara, tis exo elafros barethei giati periorizoun ta proionta pou mboreis na xrisimopoiseis, oste na min klogareis tous porous sou.

gia ton logo auto skeftomai kai ego na agoraso tin seira...(basika molis diabasa to post sou eipa ''auto einai.tin pira'', mias kai eida oti mas aresoun kai xrisimopoioume ta idia kalintika kai sumbouleuomaste tous idious makeup artists-wayne goss/lisa eldridge- pou einai kai agapimenoi mou)

episis ofeilo na omologiso pos an kai kainouria sto blog sou, to exo idi latrepsei!!!

Unknown είπε...

Δεν υπήρξε πρόβλημα με το τελωνείο;
(btw το blog σου ειναι τελειο!!)

Unknown είπε...

@Tiffany
Κανενα προβλημα! Ερχεται κανονικα την προγραμματισμενη μέρα και το αφηνει ο ταχυδρόμος στην πορτα μου! :)

chris είπε...

καλησπέρα.
πολύ ενδιαφερον το post σου, ειδικα για μένα. ειμαι 34 χρονων και απο τότε που θυμαμαι τον εαυτο μου, απο την εφηβεία ακόμη έχω σπυράκια.
δοκίμασα τα πάντα, από κρέμες, αντιβιώσεις, χημικά peeling, roaccutane και ότι μπορείς να φανταστείς. ώσπου κουράστηκα και δεν χρησιμοποιώ τίποτα πια,μόνο σαπούνι και κρεμα της frezyderm χωρίς ιδιαίτερη βελτίωση.
το πρόσωπο μου ηρέμησε μόνο όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί και μετά ξανά τα ίδια.

πριν 6 μήνες γέννησα και το δεύτερο μου παιδί και ήλπιζα πως θα ηρεμήσω πια με το κεφάλαιο που λέγεται ακμή.πόσο πια.... κοντεύω να γεράσω,αλλα τίποτα.

μάλλον θα δοκιμάσω την θεραπεία που προτείνεις, αλλα μπαίνοντας στο site που γράφεις δεν έχει την Ελλάδα σαν επιλογή χώρας. Μπορείς να με καθοδηγήσεις με ποιο τρόπο θα τα παραγγείλω ??

Ευχαριστώ

Unknown είπε...

τα στοιχεια μας τα συμπληρωνουμε στα Ελληνικα η αγγλικα??

Τα ξερω τα προϊόντα ειναι φανταστικά. Πως μπορω να τα παραγγείλω στην Ελλάδα.Ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

BLOG ARCHIVE

TRANSLATE ME

Blog Archive