11.10.11

October: Breast Cancer Awereness Month

O Οκτώβριος ειναι ο μηνας της εκστρατείας εναντίον του καρκίνου του μαστου. Ο σκοπος αυτης της εκστρατείας ειναι να ενημερώσει, να αφυπνήσει και να καταπολεμήσει αυτή την ασθένεια, που έχει 'χτυπήσει' τόσους πολλούς ανθρώπους γύρω μας.

 To θέμα αυτό ειναι πολυ κοντά στην καρδιά μου. Πριν 4 χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού η αγαπημένη μου μαμα. Ο καρκίνος που είχε ήταν απο τους πιο επιθετικους και οι γιατροί έδιναν λίγες πιθανότητες. Εκανε εγχείρηση και χημειοθεραπείες και προς εκπληξη ολων των γιατρών, ειναι ακομη εδω σημερα χωρις ιχνος καρκίνου. Ομως τρεμω και μονο στην ιδεα οτι, αν εκεινη την μέρα δεν την παρότρινε μια πολυ κοντινή της φίλη να πανε μαζί να κανουν μια μαστογραφία για προληπτικούς λόγους, η διαγνωση δεν θα ήταν έγκαιρη και πολυ πιθανον η μητέρα μου να μην προλάβαινε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο και να μην ήταν εδω σημερα. Η εγκυρη διάγνωση ειναι πολυ σημαντική στον αγωνα κατα του καρκίνου του μαστού.

Σε αυτό το post θα αναφερθώ σε διάφορες εταιρείες και τους τρόπους με τους οποίους συνεισφέρει η κάθεμία για την εκστρατεια κατα του καρκίνου του μαστού. Ετσι μπορείτε να δειτε και εσεις πως μπορείτε μεσα απο τις αγορές σας να προσφέρετε σ'αυτόν τον αγωνα ζωης.



Αvon
Θα αναφερθώ πρωτα στην Avon και στην μονάδα κινητού μαστογράφου που επισκεπτεται πολλές περιοχές της Ελλάδας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες μαζί με την απαραίτητη ενημέρωση. Το πρόγραμμα του κινητού μαστογράφου μπορείτε να το δείτε εδω.


Ο μαστογράφος αυτός χρηματοδοτείται απο τα εσοδα των πωλήσεων των ειδικών προϊοντων της Avon. Αν θέλετε να δείτε τα προϊόντα αυτα, κάντε κλικ εδω και πηγαίντε στην e-μπροσούρα.





E.L.F.
Με την αγορά κάθε Pumping Lip Glaze in Fuchsia Fanatic, η εταιρεία προσφέρει
£1 στο Breast Cancer Care. 




Estee Lauder
H Estee Lauder για 7η χρονιά φέτος, εχει δημιουργήσει 3 βραχιολάκια τα έσοδα απο τις πωλήσεις των οποίων διατίθενται στον Πανελλήνιο Συλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Τα βραχιολάκια αυτα κυκλοφόρησαν απο τις αρχές Οκτωβρίου και κοστίζουν €10. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει και το ανδρικό βραχιολάκι σε μαυρο χρώμα.



Pandora
Η εταιρεία κοσμημάτων Pandora ζητάει την συμπαρασταση σας στον αγωνα κατα του καρκίνου του μαστου. Εχει δημιουργήσει μια ειδική συλλογή με μενταγιόν, βραχιολάκια και charms με το ροζ κορδελακι. Η εταιρεία θα δωρίσει το ποσο των €25.000 στον Πανελλήνιο Συλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.





CND
Η εταιρεία CND ειναι πολυ γνωστή για τις δωρεές που κάνει στο Breast Cancer Research. Eπίσης χαρίζει προϊόντα στο πρόγραμμα Look Good Feel Better του Αmerican Cancer Society. Φέτος τον Οκτώβριο κυκλοφόρησαν ένα Limited Edition Colour&Effect set που λέγεται Pink Wishes.
Pink Wishes Colour and Swatches by CND

To set περιλαμβάνει το Pink Wishes Colour, το οποίο ειναι ενα πολυ απαλο παστελ ροζ. Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική γιατι δεν τα παω καλα με τα παστελ χρώματα. Θεωρω οτι ειναι πολυ πηχτα και δυσκολα στην εφαρμογη, και κάνουν ώωωρες για να στεγνώσουν! Ομως το Pink Wishes είναι το ακριβως αντίθετο! Η εφαρμογή του ειναι τέλεια, χωρις να αφήνει γραμμές και στεγνωνει αρκετά γρήγορα. Εβαλα 3 στρώσεις.


Pink Wishes Pearl Effect and Swatches by CND

Το Pink Wishes Pearl Effect ειναι ενα πολύ ομορφο pink/purple shimmer. Αν και δεν ειναι εντονο, δηλαδη δεν εχει εντονα glitter, παρόλαυτά δίνει μια άλλη λάμψη στο νυχι και σιγουρα σε κάνει να το προσέξεις. Το Effect αυτο είναι τέλειο και πανω απο μαυρο χρώμα! (Δείτε εδω)

Θα ήθελα λοιπον να χαρισω σε μια αναγνώστρια (ή αναγνώστη) το σετ αυτο της CND. Το μονο που έχετε να κάνετε είναι να άφησετε ένα σχόλιο σε αυτο το post στο οποιο να μου λέτε κατι σχετικά με την εκστρατεια κατα του καρκίνου του μαστου. Μπορείτε να μιλήσετε για τα προϊόντα που προανέφερα, να μιλησετε για καποιον που γνωρίζετε που διαγνωστηκε με καρκίνο του μαστου, ή να πειτε κάτι για να δωσετε κουραγιο και θαρρος σε ολες τις γυναικες που αντιμετωπιζουν αυτή την ασθένεια.

Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας μέχρι αύριο το βράδυ και η νικήτρια (ή ο νικητής) θα ανακοινωθεί την Πεμπτη 13 Οκτωβρίου 2011. (Ο τυχερός αριθμος θα βγεί μέσω random.org και είναι οpen internationally).

Πριν τελειώσω αυτο το post θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στην γλυκιά Nicoletta από το www.nicolettasbeautyspace.blogspot.com η οποια αναφέρθηκε με αυτο το πολυ ομορφο και συγκινητικο post στην μητέρα της που δυστυχώς έχασε την μαχη απο τον καρκίνο. Η Νicoletta διοργανώνει μια φιλανθρωπική κληρωση στην οποια τα δώρα τα προσφέρουν εταιρείες οπως η Illamasqua, Beautybay.com, Elemis, Orly και πολλές αλλες. Για να παρετε μέρος δεν εχετε παρα να κάνετε κλικ εδω και να προσφέρετε όσα χρήματα θέλετε εσεις. Εχει βαλει στόχο να προσφέρει £1000. Ας την βοηθήσουμε, ο καθένας οσο μπορεί, να φτάσει τον στόχο της και γιατί οχι να τον ξεπεράσει κιόλας?

9 comments:

glittermeup είπε...

Ti wraia otan i etairies voithane !!
xo

Claire D. T είπε...

Από το συγκεκριμένο είδος καρκίνου δεν έχω χάσει κάποιο συγγενικό πρόσωπο αλλά έχω χάσει από άλλα είδη! Όπως και να έχει χαίρομαι που γίνεται όλη αυτή η εκστρατεία! Και εγώ με την πρώτη ευκαιρία θα αγοράσω το βραχιόλι από Estee Lauder!! :)

Stella είπε...

Ολες οι εκστατειες κ προσπαθειες που γινονται για σοβαρα θεματα αξιζουν την προσοχη μας.
Η ενημερωση κ προληψη σωζει.

Natasha είπε...

Εγώ θα μιλήσω για μια νεότατη φίλη που διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού μόλις πριν λίγες εβδομάδες. Μόλις το μάθαμε όλοι πέσαμε από τα σύννεφα! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει υποστεί σε εγχείρηση και θα υποβληθεί σε θεραπεία... Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλες εμείς οι γυναίκες,να επισκεπτόμαστε τακτικά τον γιατρό μας,και να μην λέμε, ε!!καλά θα πάω τον άλλο μήνα... δεν πειράζει.Ο καρκίνος δεν γνωρίζει ούτε μήνες,ούτε μέρες,ούτε ώρες....και μπράβο στις εταιρείες που στηρίζουν αυτόν τον αγώνα!!!!Έχω ήδη πάρει το βραχιολάκι της ESTEE,και περιμένω και το ροζ ημερολόγιο της AVON....

Stella Katz είπε...

Πολύ συγκινητική ανάρτηση, έχω και εγώ στην οικογένεια μου γυναίκες που πάλεψαν με καρκίνο του στήθους... Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο όπλο! Χαίρομαι που κάποιες εταιρίες βοηθούν αυτή την εκστρατεία!

Alkistis είπε...

η προληψη σωζει ζωες γι αυτο καθε χρονο προληπτικη επισκεψη με το γυναικολογο μας!!! ειδικα αν υπαρχει και ιστορικο!!!

Penny είπε...

Εχω παρει κι εγω το βραχιολάκι. Μακαρι να υπήρχαν περισσότερες τετοιες πρωτοβουλίες..

Κερασία είπε...

Εχω ακουσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ανακάλυψαν ότι είχαν καρκίνο τελείως τυχαία..Επίσης εχω να σου πω ότι πολλές φορές οι γιατροί πεφτουν έξω στα προγνωστικά τους..άλλωστε κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Τον πατέρα μου όταν τον είδε ο γιατρός που τον κουραρε στο πρωτο χειρουργείο μετα απο 10 χρόνια..γυρισε και του είπε.."ακόμα ζεις εσύ καλέ"?..Ηταν αυθόρμητη η αντιδραση του αλλα φαντάσου! Από όλη αυτην την ιστορία έχω μάθει ένα μόνο πράγμα...Οι καρκινοπαθείς δεν είναι "ετοιμοθάνατοι" είναι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και ως τέτοιυς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε εμείς οι συγγενείς τους. Φιλια πολλα πολλα πολλα πολλα πολλα πολλα πολλα πολλα
Και συγχαρητήρια στην κοπέλα που κέρδισε!!!

Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo myfavouriteeshopssidebar_zps4eecc62a.jpg

INSTAGRAM

PINTEREST

LABELS

BLOG ARCHIVE

TRANSLATE ME

Blog Archive